torsdag 21 mars 2013

vårfeeling

Tja jag firar in våren med att värma den sista glöggen i mikron och tittar ut genom fönstret rakt in i ett snöigt yrväder. 
Men mitt allt detta bakvända väder så finns det ändå en gnutta vårfeeling i den här familjen. Jag gick ut och plockade den första egenodlade ruccolasalladen idag! Och även den första färska basilikan som vi drivit upp.

Ja vi har inte något superenergislukande växthus om någon trodde det utan vi har en tvättstuga utan fönster där vi satt upp ett lysrör över en bänk och höjt värmen till 23 grader. Simsalabim så har vi trollat med naturlagarna! Säsongen blir längre och man slipper att köpa besprutade grödor från affären lite tidigare.
Om någon vill odla någonting med barn kan jag varmt rekomendera att odla squash, det växer i rasande fart och det kan ha vuxit någon centimeter på en dag, det är nästan så man ser hur det växer! Det ska bli spännande att se om vi får fart på den gula habaneron, det hade varit grymt!

I höstas när vi packade ner de sista krukorna så ville jag inte se ett frö, jord eller ogräs mer, jag var färdig med att försöka få upp nåt i krukor när regnet bara öste ner och solen lyste med sin frånvaro. Äpplena blev inte större än små flörtkulor. Men nu när de första grobladen tittat fram känner jag mig riktigt peppad igen. Jag tycker om att Sverige har sina årstider, det gör att man alltid blir sugen på den nya årstiden igen. Även fast jag hatar vintern nu så vet jag att när den första snön kommer nästa år, kommer jag var lika glad som jag kommer vara när jag får sätta på mig min vårjacka i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar